5 social media marketing trends voor 2018

Social media marketing was al een succes in 2017, en zal dit jaar alleen maar blijven groeien. Maar wat zijn nu de grote social media trends voor 2018? Wij sommen ze op in dit blogartikel:

1. Vierkante video wordt steeds populairder

Facebook, Instagram, Twitter, … bijna alle social media platformen werken het best met vierkante video’s. Zeker in de mobile-first cultuur waarin we vandaag leven. Het afgelopen jaar werd er op Facebook 100 miljoen uur per dag naar video's gekeken.

Video’s worden niet alleen meer bekeken, ze worden ook meer gedeeld dan tekst met een afbeelding. Ben je van plan een video te maken? Onthoud dan dat korte video’s (0-2 minuten) het altijd beter doen en dat de meeste mensen video’s op social media zonder geluid bekijken. Zorg er dus altijd voor dat je video ondertiteld is.

2. Influencer marketing blijft populair, maar speel in op de juiste influencers

Influencer marketing was in 2017 al een ongelooflijk succes, dankzij de band tussen de influencer en zijn of haar volgers. Vooral op Instagram promootten influencers producten of diensten vanuit hun eigen ervaringen of gebruik. Naast grote influencers (lees: met meer dan 10k volgers) zijn er ook een hele hoop kleinere accounts die je best niet aan je neus laat voorbij gaan. Het voordeel van kleinere influencers? Een grotere zekerheid dat hun volgers ook effectief de doelgroep zijn die jij wil aanspreken. Grote accounts hebben altijd een mengeling van allerlei volgers: jong, oud, man, vrouw, student, werkend, etc. Je betaald dus meer om maar evenveel mensen binnen je doelgroep te bereiken.

3. Livestreams

In 2018 kan je een livestream op voorhand aankondigen en promoten. De perfecte social media marketing strategie voor de lancering van een product of de totaalbeleving van een evenement.

4. Augmented Reality (AR)

Augmented Reality is overal terug te vinden op social media. Kijk bijvoorbeeld naar de AR-selfie filters van Snapchat, Instagram en Facebook die een echte hit werden. Iets om in gedachten te houden bij je volgende social media marketing plan?

5. Social media marketing: denk mobiel!

Als je kijkt naar de cijfers, is het onbegrijpelijk dat sommige bedrijven nog steeds niet inspelen op de mobile-first cultuur. 90% van Twittergebruikers en 60% van de video views op YouTube komen van mobiele toestellen. Als je naar alle andere punten in dit blogartikel kijkt zal je ook merken dat ze allemaal gelinkt zijn aan het mobile-first principe: vierkante video’s, influencer marketing, livestreams en augmented reality zijn allemaal gevolgen mobile-first. Tijd dus om mee op de kar te springen!