Je bedrijf succesvoller dankzij werkgeluk van je medewerkers

Of we het nu willen of niet, elk bedrijf wordt met trends en uitdagingen geconfronteerd. Zowel bedrijfsleiders als medewerkers, teams en de ganse organisatie ondervinden de impact ervan. 

Life @ Work

Is druk het nieuwe normaal?

In een wereld vol verandering, vol 'druk-druk-druk' lijkt het een uitdaging om balans te vinden tussen

 • werk en privé
 • huishouden en quality time
 • passie en verplichtingen

Veel mensen gaan dan ook op zoek naar rust. Ze zoeken naar manieren om meer tijd en ruimte te creëren voor wat er voor hen toe doet: of dat nu werken is of iets anders.

 

Power to the person

Dat valt samen met de grote trend tot individualisering. Persoonlijke behoeften worden in onze belevingseconomie steeds belangrijker.

Omdat we in onze Westerse wereld vandaag leven volgens pluriforme waarden, los van zuilen of doelgroepen, leidt dat tot enorme differentiatie. Dat leidt ook in de arbeidsmarkt tot maatwerk, diversiteit, netwerkverbanden en, daaraan gekoppeld, vluchtige loyaliteiten.

Alles dus in functie van het individu en zijn noden.

 

Levensbalans in plaats van work-life balance

De tegenstelling van werk versus privé leven is relatief jong: die breuk ontstond pas met de industriële revolutie. Vandaag zorgt die tweedeling – en het zoeken naar balans– vaak voor stress.

Waarom?

 1. ‘In balans zijn’ veronderstelt een perfect evenwicht, maar dat is onhaalbaar, want:
 • ook in je vrije tijd word je geconfronteerd met je werk: je leest interessante artikels, je wordt aangesproken over je werk door familie of vrienden én je werk vormt je ook.
 • tijdens je werk komt het privéleven piepen: je checkt wel eens een WhatsApp bericht, boekt een vliegreis, ontvangt een privégesprek én je legt ook liefst je persoonlijkheid in je werk.

Werk maakt dus deel uit van je leven.

 1. Door die kunstmatige opdeling lijkt het alsof werk altijd stress betekent en privéleven alleen maar ontspanning inhoudt. Dat is natuurlijk niet zo, want vaak
 • is je huishouden ook stressvol en kan ‘verplichte’ ontspanning ook voor stress zorgen
 • geeft je werk energie en kan je er ook plezier maken.

Daarom zetten veel slimme bedrijven vandaag in op de integratie van werk en privéleven, door het voor de medewerker mogelijk te maken beide optimaal te combineren.

Vandaag zien we dat mensen die streven naar work-life balance vatbaarder zijn voor burn-out.

 

New Ways of Working

In de jaren '90 ontwikkelden IT bedrijven technologische oplossingen waarmee medewerkers vanop verplaatsing of van thuis uit konden werken. In de eerste plaats om te besparen op kantoorplek, maar met de interessante bijkomstigheid van meer mobiliteit voor de medewerker.

Ondertussen behelst NWoW een heel pakket maatregelen die inspelen op de levensbalans. Dit zijn de vier belangrijkste domeinen:

 • People - met focus op mensen
 • Place/infrastructure - in een stimulerende infrastructuur
 • Technology - uitgerust met performante toestellen en systemen
 • Culture - bouwen aan een inspirerende cultuur.

 
New Ways of Working, in brede zin, zorgt voor meer welzijn op het werk. 

Met welzijn voor betrokken medewerkers is  je onderneming klaar voor GROEI!

DE nieuwe manier van werken bestaat niet. Die is afhankelijk van de gewoontes en cultuur van elk bedrijf. Alleen maatregelen op maat van elke organisatie ondersteunen medewerkers effectief in hun zoektocht naar werkgeluk. Dat kan met aangepaste werkomgevingen, passende tools, inspirerende objectieven en manieren die verdere integratie van privé- en werk leven bevorderen.

Focus op werkgeluk maakt bedrijven succesvoller

Die win-win situatie ontstaat als je je mensen inspireert, hen mee het verhaal van je organisatie laat schrijven en de combinatie werk-gezin faciliteert.

Betrokken werknemers

 • vertalen je verhaal beter in hun activiteiten,
 • functioneren beter in hun team en
 • maken zo je organisatie klaar voor succes.

 

Focussen op deze zachte zaken wordt strategisch voor elk bedrijf met een visie op de toekomst.

 

Zet jij je medewerkers in als hefboom tot groei?

Test het hier!