Ondernemer, manager of wat?

Mijn persoonlijke ode aan ondernemerschap

Een prettige dag van de ondernemer! Of manager. Of zaakvoerder. Hoe dan ook: leid je een bedrijf, zet jezelf dan vandaag in de bloemen! En zet eens een stap achteruit en stel je de vraag: waar sta ik met mijn zaak en waar wil ik naartoe? Werk ik liever aan de zaak of in de zaak? En wat betekent dat voor de toekomst?

Elke fase in het leven van een zaakvoerder – of die nu net onderneemt of managet - heeft namelijk zijn eigen noden en eisen. Afhankelijk van jouw persoonlijkheid pak je het ene met gemak op en vergen andere juist veel moeite. Vooral groeiers komen vaak terecht in een dynamiek van ondernemer naar manager naar ondernemer en terug. En af en toe is het dan ook een rollercoaster van jewelste.

Van droom naar daad

Een ondernemer heeft een idee, denkt na, durft het aan en doet het gewoon. Vaak start je als zelfstandige en groei je van daaruit verder: zelfstandigen die zich amuseren en hun klanten blij maken, krijgen meestal goesting om nog meer te ondernemen. Zij willen hun succes dan structureel maken en verder groeien.

Groei als ondernemer - aan de zaak werken

Als ondernemer heb je dan middelen nodig. Je kunt niet meer alles alleen: je wilt medewerkers en burelen, een organisatie en dus HR, IT, financiële planning en kennis, ... je begint zaken uit te besteden en voor je het weet ben je aan het managen. De zaak slorpt je als het ware op …

Management gevraagd - in de zaak werken

Hoe groter je wordt, hoe groter de nood aan ondersteunende processen, administratie, een collectief geheugen enz. Je hebt dan meer management nodig voor het efficiënt inzetten van die mensen en middelen.

Maar management-DNA is niet noodzakelijk ondernemers-DNA.

Het is dus kwestie om je organisatie zo te vormen dat er terug ruimte komt om te ondernemen. Rechterhanden die complementair zijn met die van jou als ondernemer kunnen je dan ontzorgen.

En met een goed werkende zelfsturende organisatie kan jij terug naar ondernemerschap.

Groeien naar ondernemer 4.0

Als je organisatie haar eigen P&L kan verzorgen, komt er ruimte om je te focussen op strategie en innovatie. Om opnieuw te ondernemen dus. Je bouwt andere zaken uit in de vorm van spin-offs, startups en nieuwe initiatieven binnen en/of buiten je oorspronkelijke organisatie.

Management gevraagd

Als die initiatieven op hun beurt weer groeien ... zijn ook daar weer managementcapaciteiten gevraagd, tot je weer kunt groeien naar een volgend level.

Ofwel is je organisatie nog niet volwassen genoeg... en moet je terug als manager focussen op je onderneming en rentabiliseren wat er is, om pas later terug een stap voorwaarts te zetten.

Zo ontstaat een dynamiek van management naar ondernemerschap en terug; een oscilloscoop waardig.

En is het ondernemen voor jou het belangrijkste?

Zorg dan dat je organisatie er staat als een burcht: sterk en zelfstandig. Zodat jij wendbaar en beweeglijk genoeg bent om nieuwe wegen in te slaan.

Durf te veranderen,
durf te verbeteren,
durf te vertrouwen en
durf hulp en klankbording in te roepen om je in dat proces bij te staan!

Maar bovenal, geniet van jouw dag!

 

Luc Van Utterbeeck
Zaakvoerder JDI